Nu kommer tävlingarna på rullande band

Efter ännu en lyckad deltävling (i Västervik) har vi nu passerat 100 deltagare totalt under säsongens fyra första stopp på vägen mot finalen. Och knappt hinner resultaten från Västervik publiceras förrän det är dags att ladda för tourens andra och mer intensiva del. För inom loppet av 1½ månad ska inte mindre än 5 deltävlingar spelas, och touren ska avgöras.

Först ut i denna marathon är Kalmar som bjuder till fest den 12 augusti, följt av Ljungby en vecka senare. Det tätnar i både open- och amatör-klassen och varje poäng blir allt viktigare i jakt på placeringar framöver. Vi har många som plockat tresiffriga poäng och vi kan vänta oss en ännu jämnare tabell för varje stopp touren gör.

Ett sätt att underlätta för arrangerande klubb med scorekort och resultatrapportering är om alla tävlingssugna går in och föranmäler sig till de tävlingar man vill delta i. Detta är inte alls något krav, men det hjälper till att påskynda både förarbete och efterarbete hos värdföreningarna. Dessutom är vi många som följer anmälningssidorna med intresse inför varje deltävling.