Format & regler

Tävlingsformat

Varje deltävling på Smålandstouren spelas över 2 x 18 hål. Till första rundan lottas grupperna utan hänsyn till vilken klass man tillhör. Inför andra rundan delas grupperna upp klassvis efter resultatet från första rundan.

Anmälan

Anmälan görs via spinndiscgolf.com och det finns länkar för varje deltävling här. Betalning sker på tävlingsdagen men för att hjälpa arrangerande klubb är det önskvärt att ni som anmält er kommer och får ni förhinder avaamäler er.

Tävlingsschema

Alla tävlingar på touren kommer att spelas efter samma tidsschema. Starttiden för runda 2 kommer aviseras på eventets facebooksida.

09:30 – Deadline för registrering och betalning

09:40 – Spelarmöte

10:00 – Start runda 1

12:30 – Lunch

ca 14:00 – Samling inför runda 2

ca 14:15 – Start runda 2

ca 16:45 – Prisutdelning

Tävlingsklasser

Det kommer att tävlas i följande 5 olika klasser på Smålandstouren 2018. Man väljer vilken klass man tävlar i när man anmäler sig till en tävling. Om en klass får färre en 3 deltagare blandas dessa deltagare in en annan klass.

Pro Open (MPO) Denna klass är öppen för alla. Rekommenderad för rutinerade spelare som tävlat tidigare. Vinster i MPO delas ut i pengar.

Amatör Master (MA40) Denna klass är öppen för alla som är 40+ (Gäller det året man fyller 40). Rekommenderad för spelare på alla nivåer. I MA40 är det inte tillåtet att ha en rating som överstiger 935 om man har PRO licens, har man amtörlicens finns det ingen rating gräns. Vinster i Amatör Master delas ut i varupriser.

Intermediate (MA2) Denna klass rekommenderas för spelare under 900 i rating. I MA2 är det inte tillåtet att ha en rating som överstiger 935. Vinster i MA2 delas ut i varupriser.

Novice (MA4) Denna klass rekommenderas för alla som inte spelat så länge eller aldrig har tävlat. I MA4 är det inte tillåtet att ha en rating som överstiger 850. Klass utan prisutdelning.

Pro Open Dam (FPO) Denna klass är öppen för alla damer. Rekommenderad för rutinerade spelare som tävlat tidigare. Vinster i FPO delas ut i pengar.

Novice Dam (FA4) Denna klass rekommenderas för alla damer som inte spelat så länge eller aldrig har tävlat. I FA4 är det inte tillåtet att ha en rating som överstiger 725. Klass utan prisutdelning.

Junior (MJ15) Denna klass är öppen för alla flickor och pojkar födda -04 eller senare. Vinster i Junior delas ur i varupriser.

Junior (FJ15) Denna klass är öppen för alla flickor födda -04 eller senare. Vinster i Junior delas ur i varupriser.

Toursammanräkning

För att få en slutplacering på Smålandstouren måste man spela minst fyra tävlingar. De fyra bästa resultaten läggs ihop. Om två spelare har lika många poäng vinner den som slagit flest spelare under sina fyra bästa tävlingar.

Poängräkningssystem

Vinnaren av en klass i en deltävling får 100 poäng, tvåan får 97 poäng, trean 95 poäng och därefter får deltagarna 1 poäng mindre per placering.

Priser

Varje deltävling kommer utgå från samma prisstege*, där de tre bästa i MPO och FPO belönas procentuellt efter antalet deltagare.
I amatör- och juniorklasser belönas segraren i varje deltävling.
Överskotten vid varje deltävling kommer bidra till en slutpott som tillfaller de med flest poäng totalt i MPO samt FPO vid säsongsavslutningen.

*Det står fritt för arrangerande förening att utöka prisbordet om så önskas.

Startvgift

Pro – 150 kr
Amatör – 150 kr
Junior – 100 kr
I anmälningsavgiften ingår också deltagande i BIO-pott och CTP (Closest to pin).

Regler

Tävlingarna på Smålandstouren spelas efter PDGA’s regler | Läs reglerna här | med följande förändringar och tillägg:

Licens och sanktionering

För att deltaga på Smålandstouren krävs ingen licens hos Svenska Frisbeesport Förbundet. Samtliga deltävlingar på Smålandstouren 2017 kommer vara sanktionerade av PDGA. Detta innebär att alla rundor som spelas på touren kommer vara ratinggrundade för de spelare som har ett aktivt medlemskap i PDGA. Medlemskap är dock inte nödvändigt för att deltaga.